Grade 10 Dutch class explores Delft and Rotterdam

DSCN0070This year for our Dutch trip we had the opportunity to go to the Netherlands. We arrived in the city of Delft on Thursday morning. We had the majority of the day to discover Delft, before we went to Rotterdam. In Delft, we split up and explored the city. Delft is an old and charming city. One could compare the city to a piece of art.

Once our time in Delft was done, we headed towards Rotterdam. Rotterdam is a much more modern city, compared to Delft. Rotterdam is known for its  architecture, infrastructure and harbor, which is the third largest in the world. While we were in Rotterdam we took a water taxi to get from one side of the city to the other. We explored Rotterdam by boat and by foot. The experience was amazing and we had a lot of fun.

By Sarah and Ignace 

And in Dutch: “Vorige donderdag is de Nederlandse klas uit 10th grade naar Delft en Rotterdam geweest om culturele ervaringen op te doen.  We vertrokken met 8 kinderen en 3 volwassenen naar Delft. Eenmaal aangekomen, splitsten we ons op in kleine groepjes om de stad op onze eigen manier en aan de hand van taken te verkennen. Delft is een heel oude en gezellige stad met twee bekende kerken waar beroemde mensen zoals Johannes Vermeer begraven werden (in de Oude Kerk) en alle gestorven leden van de Koninklijke familie (in de Nieuwe Kerk).
Om 15:00 vertrokken we met de auto naar Rotterdam. Deze enorme stad verkendenDSCN0090 we allemaal samen als een grote groep. Rotterdam is drukker dan Delft, maar nog altijd heel mooi. We hebben de kubushuizen gezien, de Erasmus brug, de Euromast en de bekende veerhaven van Rotterdam. We overnachtten in het hotel “New York” om dan de volgende dag een lange boottocht te maken over de Maas en het havengebied.  We vertrokken terug naar huis om 13:30 nadat we nog even in kleine groepjes mochten rondlopen.  Dit was echt  een super fieldtrip.”

By Louis en Indra